Våra produkter

Vi säljer köttlådor, lammskinn och fårfällar från den svenska lantrasen Gutefår. Gutefår är inte framavlad för att ge hög avkastning, varken när det gäller köttvikt eller ullkvalitet. Rasen är rekonstruerad ur rester av grå lantras från Gotland och har idag stort kulturhistoriskt värde och är viktig som genreserv. Gutefår växer långsammare och ger inte lika stora slaktdjur som hos de framavlade köttraserna men i gengäld håller köttet en mycket hög kvalité och har en egen, angenäm smak. Våra lamm får heller inget proteinfoder för att öka vikten inför slakt utan äter endast gräs, örter och sly från betesmarkens buffé vilket också bidrar till den höga köttkvalitén.

Gutefår är en mycket tålig ras och vi har sällan problem vid lamningarna, då det varken blir fler än två lamm eller stora lamm som kan skapa problem för tackan. För oss är denna naturliga uppfödning viktigare än antal lamm och köttvikten i kundens låda. Köttet slaktas och styckas alltid hos Öströö Fårfarm efter dina önskemål.

 

Fårfällar och lammskinn är ett funktionellt och vackert naturmaterial som kan användas till mycket. Främst sätter det en varm och mjuk prägel på ditt hem men det kan också användas i husbilen, barnvagnen eller i soffan. Fårskinn har en exklusiv förmåga att hålla oss varma genom att isolera värme men även att isolera svalka under heta sommardagar.

En imitation av fårskinn kan aldrig mäta sig kvalitativt med ett äkta skinn! Sensibiliteten stimuleras vid användningen av lammskinn för att bara nämna en av fördelarna. Vissa av våra kunder använder dessa för att lindra värk. Lammskinnen bereder vi alltid vid Tranås Skinnberedning eftersom det är ett självklart val att all vår produktion sker i Sverige.

Lilla Fänhult 2019