Lantrasgård

På Lilla Fänhult gård i Torestorp betas våra vackra hagmarker av våra trogna gutefår. Rasen tillhör de ursprungliga svenska så kallade lantraserna och ger ett magert, mört och mycket välsmakande kött samt täta fällar och skinn av högsta kvalité.

Fåren sköts på det följsamma vis som traditionen och lantrasen Gutefår kräver. Vi manipulerar inga processer utan låter baggen gå med tackorna året om, den naturliga brunsten får styras av årstiderna. Lammen växer upp och går fritt på naturbete och håller våra fina betesmarker öppna. Vi bearbetar våra marker med varsam hand för att främja den biologiska mångfalden vilket våra får en smaklig och näringsrik buffé av örter, gräs och späda löv. Betet och lammens långsamma tillväxt ger ett välsmakande och mört kött av mycket hög kvalitet.

Genom att sköta våra får enligt denna filosofi tar vi ansvar för både djur, natur och inte minst för våra kunders smakupplevelse!


Våra produkter

På gården produceras kött och skinn varje år. Kött beställs som helt eller halvt lamm styckat, paketerat och hemkört i låda till din dörr under oktober-december. Våra skinn och fällar har vi bäst sortiment av under våren och sommaren men de finns oftast till salu under större delen av året.

Våra skinn och plädar bereds på Tranås Skinnberedning AB och vårat kött slaktas, styckas och paketeras på Öströö fårfarm AB.

På gården produceras även den del andra kuriositeter som tex grillkol, ved och handbrasor och detta finns till salu efter tillgång.